Norint pateikti būtent Jums aktualią informaciją, šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs išreiškiate sutikimą dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie slapukų naudojimą skaitykite čia.

Gerai
Atgal
2021-03-26

Nuo kovo 23d. notarai gali atlikti notarinius veiksmus nuotoliniu būdu

Atsižvelgiant į dabartinę susiklosčiusią situaciją bei vis augantį nuotolinių paslaugų poreikį, Lietuvos Respublikos seimas kovo 23 d. priėmė įstatymo pataisas, kuriomis remiantis, notarai gali atlikti notarinius veiksmus nuotoliniu būdu.

Ką svarbu žinoti - notarai nuotoliniu būdu negalės tvirtinti testamentų, jų priimti saugoti bei negalės patvirtinti, kad asmuo yra gyvas ir yra tam tikroje vietovėje. Notaras, gavęs prašymą atlikti notarinį veiksmą, priima sprendimą, ar jis tokį veiksmą gali atlikti, ar ne.

Jeigu notaras priims sprendimą atsisakyti atlikti notarinį veiksmą, asmuo privalės atvykti į notaro biurą ir toks notaro sprendimas nebus skundžiamas.

Priimtos įstatymo pataisos numato, kad notarai nuotoliniu būdu gali atlikti notarinius veiksmus, jeigu bus užtikrinamas teisės aktų, reglamentuojančių tapatybės nustatymą, laikymasis.

Tekstą parengė Greta Rimkienė – teisininkė www.teisespartneris.lt

+370 606 06352
+370 606 06352 Registruotis