Norint pateikti būtent Jums aktualią informaciją, šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs išreiškiate sutikimą dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie slapukų naudojimą skaitykite čia.

Gerai

PRIVATUMO POLITIKA

DUOMENŲ VALDYTOJAS

UAB Legal Balance, juridinio asmens kodas 302528679, adresas Žalgirio g. 90, Vilnius, telefono numeris 8 700 80006, elektroninio pašto adresas info@teisespartneris.lt, interneto svetainė www.teisespartneris.lt.

1. VARTOJAMOS SĄVOKOS

1.1. Asmens duomenys – bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens identifikavimo numeris, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai, asmens buvimo vietos duomenys ir interneto identifikatorius.

1.2. Bendrovė - UAB Legal Balance, juridinio asmens kodas 302528679, adresas Žalgirio g. 90, LT-09303 Vilnius.

1.3. Duomenų subjektas – fizinis asmuo ar juridinio asmens atstovas, kuris naudojasi Bendrovės paslaugomis, arba asmuo, kuris naršo Svetainėje.

1.4. IP adresas – unikalus numeris, identifikuojantis kompiuterį, telefoną, planšetę ar kitą įrenginį, kuris jungiasi prie interneto. IP adresas gali būti naudojamas šaliai, kurioje kompiuteris prijungiamas prie interneto, identifikuoti.

1.5. Klientas – Svetainėje užsiregistravęs fizinis ar juridinis asmuo, kuris, laikydamasis Svetainės naudojimosi Taisyklių, siekia gauti Svetainėje viešinamas teisines paslaugas.

1.6. Privatumo politika – šis dokumentas, kuriame yra numatytos pagrindinės Asmens duomenų rinkimo, kaupimo, tvarkymo ir saugojimo taisyklės, taikomos lankantis Svetainėje, bei Duomenų subjektų teisės ir jų įgyvendinimo tvarka, taikoma Bendrovėje.

1.7. Slapukai (angl. Cookies) – tai nedideli failai, įkeliami į kompiuterį, telefoną, planšetę ar kitą naudojamą įrenginį, bet kuriam asmeniui lankantis teisespartneris.lt platformoje, kurių pagalba Svetainė atpažįsta įrenginį. Ši sąvoka apima ne tik slapukus, bet ir panašaus pobūdžio priemonių naudojimą.

1.8. Svetainė – Bendrovės valdomas interneto tinklalapis www.teisespartneris.lt.

1.9. Tiesioginė rinkodara – veikla, skirta paštu, telefonu arba kitokiu tiesioginiu būdu siūlyti asmenims prekes ar paslaugas ir (arba) teirautis jų nuomonės dėl siūlomų prekių ar paslaugų.

1.10. Reglamentas - 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas).

2. BENDROSIOS NUOSTATOS

2.1. Šioje Privatumo politikoje Mes pateikiame Jums informaciją apie tai, kaip Bendrovė tvarko Duomenų subjektų Asmens duomenis. Papildoma informacija gali būti pateikta pirkimo-pardavimo, reikalavimo perleidimo, paslaugų ir kitose sutartyse, kurias Jūs sudarysite(-ėte) su Bendrove.

2.2. Registruotis Svetainėje galite tik po to, kai susipažįstate su šia Privatumo politika ir tai patvirtinate. Mes rekomenduojame atidžiai perskaityti šią Privatumo politiką prieš tai, kai registruojatės Svetainėje. Su Privatumo politika galite susipažinti pakartotinai bet kuriuo metu Svetainėje.

2.3. Šioje Privatumo politikoje neaptariama, kaip Bendrovė tvarko Asmens duomenis Jums lankantis kitose Bendrovės svetainėse, naudojantis kitose svetainėse Bendrovės viešinamomis ar per jas teikiamomis paslaugomis. Jei Jūs lankotės kitose Bendrovės svetainėse, naudojatės tokiose Svetainėse Bendrovės viešinamomis ar per jas teikiamomis paslaugomis, Jūsų Asmens duomenys bus tvarkomi pagal tose svetainėse nurodytą informaciją. Tokiu atveju, prašome tinkamai susipažinti su kitose Bendrovės svetainėse patalpinta privatumo politika.

2.4. Asmens duomenų tvarkymą Bendrovėje reglamentuoja Reglamentas, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas ir kiti teisės aktai bei Bendrovės lokaliniai aktai.

3. ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO PRINCIPAI

3.1. Tvarkomų asmens duomenų apimtis priklauso nuo Duomenų subjekto užsakomų ar naudojamų paslaugų, ir to, kokią informaciją pateikia Duomenų subjektas, kai domisi, užsako ir (ar) naudojasi paslaugomis, lankosi Svetainėje.

3.2. Duomenys tvarkomi tik esant teisėto tvarkymo kriterijui – siekiant užtikrinti Bendrovės svetainėse viešinamų paslaugų teikimą; asmens sutikimu; kai tvarkyti asmens duomenis Bendrovę įpareigoja atitinkami teisės aktai; kai asmens duomenis reikia tvarkyti dėl Bendrovės ar trečios šalies (taip pat ir kreditorių) teisėto intereso.

3.3. Mes siekiame, kad Asmens duomenys būtų tvarkomi tiksliai, sąžiningai ir teisėtai, kad jie būtų tvarkomi tik tokiais tikslais, kuriais renkami, laikantis teisės aktuose nustatytų aiškių ir skaidrių asmens duomenų tvarkymo principų ir reikalavimų.

3.4. Jūs neprivalote pateikti jokių Asmens duomenų, tačiau gali būti, kad tam tikros paslaugos, negalės būti suteiktos, jei Asmens duomenys nebus pateikti.

4. ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO APIMTIS, TIKSLAI, PAGRINDAS

4.1. Bendrovė Asmens duomenis, renkamus Klientams lankantis Bendrovės Svetainėje, susijusius su Svetainėje teikiamomis paslaugomis, tvarko šiais tikslais, pagrindais ir tokios apimties:

4.1.1. Asmens duomenys, pateikiami Kliento, kurių tvarkymo pagrindas – sutarties su Klientu sudarymas, o tikslas – patikrinti Kliento tapatybę iki sutarties sudarymo ir sudaryti sutartį:

4.1.1.1. Kliento fizinio asmens vardas, pavardė, asmens kodas, gimimo data, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, gyvenamosios vietos adresas, IP adresas, asmens tapatybės kortelės arba paso kopija bei juose esantys asmens duomenys;

4.1.1.2. Kliento juridinio asmens atstovo pareigos, vardas, pavardė, asmens kodas, gimimo data, elektroninio pašto adresas, gyvenamosios vietos adresas, atstovavimo pagrindas, registracijos pažymėjimas, išrašas iš valstybinio registro apie juridinį asmenį, atstovaujančio asmens įgaliojimo kopija bei juose esantys duomenys;

4.1.2. Be to, be 4.1.1. punkte nurodytų Asmens duomenų, Bendrovė tvarko Duomenų subjekto atsiskaitomosios banko sąskaito numerį, informaciją apie finansinius įsipareigojimus, sutarčių sąlygas, turimą kilnojamąjį/nekilnojamąjį turtą ir kitus Asmens duomenis, kurie yra būtini paslaugoms teikti, sudarytos sutarties vykdymo tikslais (įskaitant komunikaciją su klientu), duomenų tvarkymo pagrindas – sudarytos sutarties vykdymas.

4.1.3. Asmens duomenys, pateikiami Kliento apie trečiuosius asmenis (klientus, skolininkus, partnerius, jų atstovus, darbuotojus), kurie renkami sudarytos sutarties vykdymo tikslais, o tvarkymo pagrindas – sudarytos sutarties vykdymas:

4.1.3.1. Trečiojo asmens vardas, pavardė, asmens kodas, gimimo data, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, gyvenamosios vietos adresas, atsiskaitomosios banko sąskaitos numeris ir kiti Asmens duomenys, kurie yra būtini paslaugoms teikti.

4.2. Aukščiau nurodyti Asmens duomenys tvarkomi, kol teikiamos paslaugos; po to duomenys saugomi 10 (dešimt) metų siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius Bendrovės reikalavimus bei Bendrovei vykdant teisės aktuose numatytą pareigą dėl dokumentų archyvavimo.

4.3. Svetainėje taip pat renkami vardas, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, potencialiam Bendrovės klientui kreipiantis į Bendrovę, pildant svetainėje esančią užklausos formą, tikslai – suteikti preliminarią konsultaciją pagal pateiktą užklausą, pasiūlyti Bendrovės teikiamas paslaugas. Asmens duomenys tvarkomi, kol teikiamos Svetainėje viešinamos paslaugos; po to duomenys saugomi 10 (dešimt) metų siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius Bendrovės reikalavimus bei Bendrovei vykdant teisės aktuose numatytą pareigą dėl dokumentų archyvavimo.

4.4. Svetainėje taip pat renkami Svetainės lankytojų duomenys: IP adresas, prisijungimo prie lankytojų paskyrų laikas, Svetainės naršymo istorija ir data. Duomenys renkami statistikos tikslais. Svetainės lankytojų statistika analizuojama Google Analytics pagalba. Informacija, surinkta Google Analytics slapukų apie Jūsų svetainės naršymo istoriją, bus perduodama ir saugoma Google.org serveriuose. Slapukų surinkta informacija leidžia užtikrinti patogesnį naršymą Svetainėje, teikti pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie mūsų Svetainės lankytojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti tiek Svetainę, tiek ir teikiamas paslaugas. Jeigu nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar į kitą galinį įrenginį būtų įrašomi slapukai, galite pakeisti savo interneto naršyklės nustatymus ir išjungti visus slapukus arba įjungti / išjungti juos po vieną. Tačiau atkreipiame dėmesį, kad kai kuriais atvejais tai gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų interneto Svetainės funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie Svetainės. Išsamesnė informacija pateikta adresu AllAboutCookies.org arba www.google.com/privacy_ads.html

4.5. Tiesioginės rinkodaros tikslais Mes tvarkome Asmens duomenis Jūsų sutikimo pagrindu. Tiesioginės rinkodaros tikslais Bendrovė tvarko šiuos Asmens duomenis: vardas, pavardė, adresas, elektroninio pašto adresas, telefono numeris. Duomenys tvarkomi nuo Duomenų subjekto sutikimo gavimo 5 (penkis) metus arba iki tol, kol Jūs atšauksite duotą sutikimą dėl Asmens duomenų tvarkymo. Jums atšaukus sutikimą dėl duomenų tvarkymo šiame punkte aptartu tikslu (-ais), saugomas tik Jūsų sutikimo davimo faktas 10 (dešimt) metų nuo sutikimo termino pabaigos ar sutikimo atšaukimo siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius Mūsų reikalavimus. Jūs turite teisę bet kada atsisakyti Bendrovės siunčiamų reklaminių pranešimų ir turite teisę, nenurodydamas nesutikimo motyvų, nesutikti, kad Asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu. Atšaukti jau duotą sutikimą dėl Asmens duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslu Jūs galite aiškiai ir nedviprasmiškai išreikšdamas savo valią raštu Bendrovės darbuotojui. Teisę nesutikti, kad asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu galite įgyvendinti susisiekdami su Bendrove Svetainėje nurodytu elektroniniu paštu.

4.6. Paslaugų kokybės užtikrinimo ir vienodos praktikos formavimo, Duomenų subjektų prašymų ir skundų nagrinėjimo objektyvumo tikslu tvarkomi šie Asmens duomenys: konsultuojančio asmens vardas ir (arba) trumpasis telefono numeris, Jūsų telefono ryšio numeris, pokalbio data bei pradžios ir pabaigos laikas. Duomenų subjekto, Bendrovės darbuotojo, asmens duomenys tvarkomi (i) sutarties, sudarytos su Duomenų subjektu, vykdymo pagrindu ar siekiant sudaryti sutartį (jei duomenys tvarkomi tinkamo paslaugų kokybės užtikrinimo tikslu) ar (ii) teisėto intereso pagrindu (jei duomenys tvarkomi vienodos praktikos formavimo, Duomenų subjektų prašymų ir/ar skundų nagrinėjimo objektyvumo tikslu). Šiame punkte nurodytais tikslais Jūsų asmens duomenys tvarkomi ne ilgiau kaip 10 (dešimt) metų nuo duomenų gavimo. Kai esama pagrindo manyti, kad pokalbio įrašo medžiagoje yra užfiksuotas daromas nusikaltimas ar kiti neteisėti veiksmai, reikalingi pokalbio įrašo duomenys perkeliami į saugias laikmenas ir saugomi visą laiką, kol egzistuoja objektyvus poreikis, net ir pasibaigus šiose šiame punkte nurodytam pokalbių įrašų saugojimo terminui. Šiame punkte nurodytais tikslais Jūsų asmens duomenys tvarkomi tik, jei pokalbis telefonu vyksta naudojant Bendrovei priskirtus telefonų numerius, Bendrovės darbo metu. Bendrovės konsultacijų telefonu teikimo laikas ir telefono ryšio numeriai skelbiami Svetainėje.Norėdami perklausyti pokalbio įrašus, kreipkitės į Bendrovę šioje Privatumo politikoje nustatyta tvarka. Esant būtinybei, pokalbių įrašai gali būti perduoti teisėsaugos institucijoms gavus rašytinį teisėsaugos institucijų prašymą. Jei pokalbio įrašai perklausomi ne teisėsaugos institucijų, teismo patalpose, pokalbio įrašų perklausa turi vykti uždaroje Bendrovės patalpoje. Tokioje perklausoje turi teisę dalyvauti Duomenų subjektas; atsakingas Bendrovės darbuotojas; teisėsaugos institucijų atstovai.

4.7. Kiti tikslai. Bendrovė gali tvarkyti Jūsų asmens duomenis ir kitais tikslais laikydamasi Reglamento, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo reikalavimų ir tvarkos.

4.8. Duomenų tvarkymo terminai. Asmens duomenis Mes tvarkome ne ilgiau, nei to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai, duomenų subjektai ir/ar teisės aktai. Įprastai (jei nenurodyta kitaip) asmens duomenys Bendrovėje tvarkomi 10 (dešimt) metų nuo asmens duomenų gavimo. Jei duomenų subjektas pareiškia prašymą apriboti jo duomenų tvarkymą ir Bendrovė tokį prašymą tenkina, surinkti asmens duomenys toliau Bendrovėje nebetvarkomi, išskyrus surinktų duomenų saugojimą Taisyklėse nustatytais terminais. Šioje Privatumo politikoje gali būti nurodyti konkretūs Asmens duomenų tvarkymo, įskaitant saugojimą, terminai.

5. TVARKOMŲ DUOMENŲ TEIKIMAS KITIEMS SUBJEKTAMS. DUOMENŲ VALDYTOJAI IR TVARKYTOJAI

5.1. Bendrovė tvarkomų Asmens duomenų neteikia tretiesiems asmenims be išankstinio asmens (duomenų subjekto) sutikimo, išskyrus teisės aktų nustatyta tvarka.

5.2. Duomenų gavėjai ir gavėjų grupės: valstybės įstaigos ir institucijos, teisėsaugos institucijos; auditoriai, teisės ir finansų konsultantai; trečiosios šalys, tvarkančios registrus, programinę įrangą.

5.3. Jūsų Asmens duomenis gali tvarkyti duomenų tvarkytojai, teikiantys Bendrovei buhalterinės apskaitos, Svetainės prieglobos, duomenų centro ir/arba serverių nuomos, IT priežiūros, išorinio audito ir kitas paslaugas.

5.4. Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti Asmens duomenis tik pagal Bendrovės nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje nustatytus įsipareigojimus. Pasitelkdami duomenų tvarkytojus, Mes siekiame užtikrinti, kad ir duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones bei išlaikytų asmens duomenų paslaptį.

5.5. Jūsų asmens duomenys tretiesiems asmenims gali būti teikiami šiais būdais: raštu, elektroninių ryšių priemonėmis, prisijungus prie atskirus duomenis kaupiančių duomenų bazių ar informacinių sistemų ar kitu asmens duomenų valdytojų suderintu būdu.

6. ASMENS DUOMENŲ SAUGUMAS

6.1. Bendrovė savo vidinių organizacinių ir techninių priemonių pagalba deda visas protingas pastangas užtikrinti, jog Asmens duomenys būtų apsaugoti nuo bet kokių neteisėtų veiksmų. Visi Asmens duomenys ir kita Duomenų subjekto pateikta informacija laikoma konfidencialia. Prieigą prie Asmens duomenų turi tik tie Bendrovės darbuotojai bei Bendrovės duomenų tvarkytojai, kuriems ji būtina darbo funkcijoms vykdyti arba paslaugoms teikti.

6.2. Jeigu norite registruotis Svetainėje, privalote pateikti savo elektroninį pašto adresą, telefono numerį ir sugalvotą slaptažodį. Registracijos metu Jums yra sukuriama paskyra. Paskyroje Jūs suvedate savo Asmens duomenis – vardą, pavardę, gimimo data/asmens kodą, telefono numerį, elektroninio pašto adresą, todėl tik Jūs esate atsakingas už šių Asmens duomenų teisingumą. Jūs galite bet kuriuo metu koreguoti ar papildyti Asmens duomenis. Jūs galite kreiptis į Bendrovę elektroninio pašto adresu info@teisespartneris.lt dėl paskyros panaikinimo.

6.3. Jūs privalote saugoti savo prisijungimo prie Svetainės slaptažodį ir prisijungimo vardą, bei kitus duomenis, jokiems kitiems tretiesiems asmenims neatskleisti savo prisijungimo duomenų. Mes neatsakome, jeigu Jūsų Asmens duomenys neteisėtai pakeičiami, atskleidžiami, sunaikinami, Jūsų tapatybė pavagiama ar kitaip sukčiaujama pasinaudojant Jūsų Asmens duomenimis, dėl Jūsų paties kaltės ar neatsargumo, kuris kilo kaip šios Privatumo politikos, Svetainės naudojimo taisyklių, Bendrovės paslaugų teikimo sąlygų ar teisės aktų nesilaikymo pasekmė.

7. DUOMENŲ SUBJEKTŲ TEISĖS

7.1. Kiekvienas duomenų subjektas turi šias teises:

7.1.1. bet kada susipažinti su savo pateiktais Asmens duomenimis kreipdamasis į Bendrovę;

7.1.2. pateikęs prašymą raštu gauti informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie jo Asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kam teikiami;

7.1.3. pateikęs prašymą raštu, elektroniniu paštu reikalauti ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius asmens duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus.

7.1.4. nesutikti, kad būtų tvarkomi jo Asmens duomenys, išskyrus atvejus, kai šie asmens duomenys yra tvarkomi dėl teisėto intereso, kurio siekia duomenų valdytojas arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys, ir jei duomenų subjekto interesai nėra svarbesni;

7.1.5. reikalauti, kad pateikti Asmens duomenys būtų sunaikinti;

7.1.6. reikalauti, kad būtų apriboti asmens duomenų tvarkymo veiksmai;

7.1.7. reikalauti, kad jo paties pateikti asmens duomenys, jeigu jie tvarkomi jo sutikimo ar sutarties pagrindu, ir jeigu jie tvarkomi automatizuotomis priemonėmis, duomenų valdytojo būtų persiųsti kitam duomenų valdytojui, jeigu tai yra techniškai įmanoma (duomenų perkeliamumas);

7.1.8. teisę dėl asmens duomenų tvarkymo pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

7.2. Duomenų subjektas, pateikęs asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą arba teisės aktų nustatyta tvarka ar elektroninių ryšių priemonėmis, kurios leidžia tinkamai identifikuoti asmenį, patvirtinęs savo asmens tapatybę, turi asmeniškai, paštu, per pasiuntinį ar el. paštu pateikti rašytinį prašymą dėl jo teisių įgyvendinimo. Gavę Prašymą, ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo Prašymo gavimo dienos Mes pateiksime atsakymą. Bendrovė, veikdama kaip Duomenų valdytojas, turi teisę motyvuotai atsisakyti įgyvendinti Jūsų teises, esant Reglamente nustatytiems pagrindams. Prašymą pateikti galite šiais būdais: el.paštu duomenys@legalbalance.lt, arba atvykus į biurą adresu Žalgirio g. 90, LT-09303 Vilnius.

7.3. Informacija apie Jūsų duomenų tvarkymą Jums teikiama, duomenų tvarkymo teisėtumas ir sąžiningumas tikrinamas, duomenų tvarkymo veiksmai nutraukiami, duomenys sunaikinami neatlygintinai.

8. DUOMENŲ APSAUGOS PAREIGŪNAS

8.1. Bendrovėje yra paskirtas duomenų apsaugos pareigūnas.

8.2. Jei norėtumėte pasitikslinti, sužinoti, kaip Bendrovė tvarko Jūsų asmens duomenis, ar jei ketinate pasinaudoti savo kaip duomenų subjekto teisėmis, prašome susisiekti su Bendrovės paskirtu duomenų apsaugos pareigūnu, elektroniniu paštu: duomenys@legalbalance.lt, ar telefonu 8 700 80006.

9. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

9.1. Privatumo politikos nuostatų vykdymui ir aiškinimui yra taikoma Lietuvos Respublikos teisė.

9.2. Jei kuri nors Privatumo politikos nuostata tampa ar pripažįstama negaliojančia, likusios nuostatos lieka galioti.

9.3. Ši Privatumo politika galioja nuo jos paskelbimo Svetainėje dienos. Ši Privatumo politika nėra laikoma Bendrovės ir Jūsų susitarimu dėl Asmens duomenų tvarkymo. Šia Privatumo politika Bendrovė Jus informuoja apie Jūsų asmens duomenų tvarkymo principus Bendrovėje. Mes galime bet kada pakeisti Privatumo politiką. Visi Privatumo politikos pakeitimai yra skelbiami Svetainėje. Privatumo politikos pakeitimai ir (ar) papildymai įsigalioja po jų paskelbimo Svetainėje momento. Rekomenduojame reguliariai peržiūrėti mūsų Privatumo politiką.

8 700 800 06
8 700 800 06