Norint pateikti būtent Jums aktualią informaciją, šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Tęsdami naršymą Jūs išreiškiate sutikimą dėl slapukų įrašymo. Plačiau apie slapukų naudojimą skaitykite čia.

Gerai
Atgal
2018-04-16

Aktuali informacija besiverčiantiems individualia veikla

Artėjant į pabaigą 2017 metų gyventojų pajamų deklaracijų teikimo terminui, norėtume atkreipti individualia veikla besiverčiančių klientų dėmesį, jog naująjį mokestinį laikotarpį pradedame su iš principo pasikeitusiu pajamų mokesčio reglamentavimu bei nauju pajamų mokesčio tarifu.
2018 m. sausio 1 d. įsigaliojo LR Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pakeitimai, kurie yra itin aktualūs užsiimantiems individualia veikla. Naujoji įstatymo redakcija panaikino iki šių metu pradžios galiojusią mokesčių tarifų nelygybę, kuri buvo taikoma laisvųjų profesijų (buhalterių, programuotojų, inžinierių, dizaineriių, architektų, teisininkų ir pan.) bei kitų profesijų atstovams ir visiems individualia veikla užsiimantiems asmenims įtvirtino vienodą 15 proc. mokesčio tarifą. Atkreiptinas dėmesys, kad šis pajamų mokesčio tarifas nėra fiksuotas, o yra progresinio pobūdžio.
Dabar nuo individualios veiklos pajamų mokėtino pajamų mokesčio dydis apskaičiuojamas tokia tvarka:
Na, o pajamų mokesčio kreditas apskaičiuojamas, atsižvelgiant į metines apmokestinamasias individualios veiklos pajamas:
Atkreiptinas dėmesys, kad tokiu atveju, kai individualios veiklos apmokestinamosios pajamos neviršija 20 000 eurų per metus, tokios pajamos faktiškai apmokestinamos 5 proc. mokesčio tarifu, o pajamos, viršijančios 20 000 eurų per metus, apmokestinamos vis didėjančiu pajamų mokesčio tarifu, kol pasieks nekintantį 15 proc. pajamų mokesčio tarifą.
Rekomenduojame į tai atsižvelgti planuojant individualios veiklos pajamas, sąnaudas ir būsimą mokestinę naštą. Dėl detalesnės konsultacijos prašome kreiptis info@teisespartneris.lt.
 
Pagarbiai
Teisės partnerio komanda
+370 606 06352
+370 606 06352 Registruotis